Simat de la Valldigna

Simat de la Valldigna
Simat de la Valldigna

jueves, 28 de junio de 2012

Ruta per la Serra Mariola

Ruta realitzada el dissabte 23-06-2012.

Com ens teniem que desplaçar fins la localitat d'Alcoi, tinguerem que vore'ns una mica abans del que es normal, així que encara no erem les 06.30 del matí i ja erem uns quants a Ka Pruden i Anna.
Ens fem el cafenet i la pasteta, encomanem els entrepans, carreguem bicicletes i ens possem en marxa.
08.15, arribada a Alcoi, descarregar bicicletes, equipar-nos i a pedalejar.
La ruta de hui, te tres parts, Calfament, Patiment i Diversiò (i algo de patiment).

La primera part transcorre desde Alcoi fins la localitat d'Agres, i es de calfament, ja que hi son com uns 23 kms. aprox, en els quals hi ha de tot, un poc de pujada, baixades, però el que mes hi ha es pla, així que aprofitem per possar a to la musculatura, ja que una vegada arribarem a Agres, comença la segona part.
A aquesta primera part, la cosa va anar molt tranquileta, amb bastant rises i amb alguna paradeta per fer fotos i gaudir dels paisatges, fins arribar a Agres.

2ª Part.
Entrem a la localitat d'Agres, i comencen les pujades, una darrere altra, i cada vegada mes empinades, fins que a la meitat del poble, vegem una font, i amb l'excusa d'agafar aigua, parem tots, xeee que aigua mes fresqueta.
La tornada a la bicicleta, es va fer dificil, ja que seguiem cap amunt i molt cap amunt, així fins que arribem a la sortida del poble, on aprofitarem per reagrupar el grup, fer unes quantes fotos, i avisar a la gent de que a partir d'ara venia la pujada al Montcabrer, pujada amb molta pendent.

La pujada, cadascú la va fer al ritme que va voler o va poder, ja que simplement l'unic requisit que teniem possat, era que hi havia que arribar dalt, per a poder gaudir d'unes magnifiques vistes i de la resta de la ruta, així que comencem a pedalejar, i comencen a sentir-se els primers crits, aço es mataorrrr, me caguen la ..... pujada esta, etcetc. Portavem un poc mes de mitja pujada, i el grup davanter decideix fer una xicoteta parada, per a reagrupar el grup, una vegada es fa la reagrupaciò, intercanviem opinions i cap amunt.
La pujada acaba on esta el refugi, per'o com aquesta gent te un parell de collons, decidiren pujar fins la caseta del guarda, i no pujarem al cim, doncs perque no ho pensarem, que si no, alli que ens plantem.
Fotos i videos a la caseta del guarda i baixada fins la nevera per a gaudir d'un ben mereixcut entrepà.
L'esmorzar, doncs com sempre, ja podem estar al bar com baix d'un pi (en aquest cas), en divertim i damunt agafem forces.
Una vegada ben esmorzats i amb el bidons plens d'aigua, ens dirigim cap a la tercera part de la ruta.

3ª Part
Comencem amb una forta baixada, on la gent va gaudir moltissim, ja que a part de que no ens cansavem, gaudiem d'uns paissatges espectaculars. Però tot no tenia que ser diversiò, tambe hi ha una mica de patiment, i aquest patiment venia en les pujades, curtes però intenses que hi trobem durant la baixada.
Una de les primeres incidencies del dia la va protagonitzar el nostre amic Voret, simplement va xafar una pedra de grans dimensions, aquesta va eixir disparada fins que li va colpetjar al peu, i just després d'aques colp la pedra es va partir en dos, si si, aquest home parteix les pedres a patades. jejejeje Pararem per vore que no s'havia fet res i seguim amb la baixada.
Just 2 minuts després d'aquest incident, ve la segon i última incidencia, la punxada d'un de nosaltres, parem reparem i possem direcciò cap Alcoi.
Fins ara haviem baixat tot per camins o pistes forestals, i la gent tenia ganes de fer alguna que altra trialera, així que desitg complit, encara que la primera trialera que ferem era cap amunt, on tinguerem que baixar de la bici. Una vegada ferem aquesta trialera, ja ens endinsem cap al Barranc del Zinc, barranc xulíssim que va per una senda empedrada amb escalons, que feren disfrutar a tots els assistents. Les vistes del barranc precioses, i fins i tot tropeçarem amb el mateix Burret que l'any passat.
Una vegada eixim del barranc, ja sols ens quedava fer una xicoteta volteta turistica pels carrers alts d'Alcoi  fins el cotxe.
A la ruta de huí hem fet un total de 47,61kms (dels cuals 23,55 han sigut cap amunt), amb una altura màxima de 1231,59 msnm, amb un desnivell acumulat de 1199,73 mts, i un desnivell màxim del 18,95%. i un temps total de 4h57m (2h 19m pujant; 1h 25m baixant i 1h 13 m parats).
Si vols vore mes fotos,  fes click aci.

Si vols el track de la ruta, fes click aci.
Els assistents a la ruta de hui.
Bill
Puxolet
Moreno
Ska
Josep
Voret
Julian
i
Alex.
La gràfica de la ruta.

Gràcies i fins la propera ruta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario