Simat de la Valldigna

Simat de la Valldigna
Simat de la Valldigna

lunes, 7 de mayo de 2012

Marató Monegros 2012

Marató realitzada el dia 05 de Maig de 2012.

Tot començà a coures, dilluns 30 d'Abril, quan apunt de tancar les inscripcions, ens van apuntar dos membres d'amics Btt, dos mes estigueren apunt, però per motius de feina no pugueren, tranquils l'any que ve mes.
05-05-2012.
05:00 H.
Sona el despertador i comença el "regomello" a la panxa, ja esta aci el dia assenyalat, ultims preparatius, passar llista de tot el que fa falta, tot correcte, doncs a pel cotxe que estava al taller del moreno, ja que teniem les bicicletes carregades.
05:30 del matí, passem a per qui al final de la jornada, va jugar un paper molt molt important, ens va fer de Xofer, mecànic, fotògraf, animador i perquè no li demanarem mes.
Ja els dos dalt del cotxe, possem direcciò cap a Alzira, per arreplegar a l'ultim protagonista d'aquesta aventura, el Moreno.
06:00 del matí, ara si amb tots els protagonistes dalt del cotxe, comença l'aventura de la "Marató de los Monegros 2012"
 El viatge en si, va anar prou tranquilet, ja que la carretera per on anavem no estava gens transitada, i en poc de temps arribarem a Barracas, lloc que aprofitarem per fer-nos un xicotet desdejuni, cafenet i pasteta, possar-li caldo al cotxe i cap a Sariñena.
10.30 del matí, arribem al nostre destí, moltissima gent, moltissims cotxes, així que aparquem un poc lluny, però tampoc ens apetia entrar dins el mogollo.
Una vegada aparcats, decidim anar agafar dorsals i després ja possariem a punt les Màquines, així que ens dirigim cap on estava tots els stands de publicitat i arrepleguem els dorsals.
El nerviosisme, cada vegada estava mes present, i encara que voliem amagar-lo, no ho aconseguiem. Ja els dorsals a la mà, decidim anar cap al cotxe a preparar les bicicletes ja que no teniem molt de temps.
11.30 Montades les bicicletes, i surt el primer i únic problema del dia, montant la vitorina una peça dels frens s'havia doblat i tocava el disc.
 Així que el nostre mecànic personal, es va possar mans a l'obra i la va deixar "niquelada". Mentres el mecànic feia la seua feina, els altres dos, començaven amb els preparatius, canviant-se, preparant-se la motxila i com no dinant, per a agafar una mica de forces.
Moreno, a tu t'entra el menjar? no i a tu? tampoc. Jo el que estic es pixant-me, i jo, però si acabem de pixar, i els dos esclatem a riure,(risa de nerviosisme).
12.15 Ja tot preparat, fem les últimes voltetes, per vore que les màquines funcionen a la perfecció. I anaven com la seda. gràcies com no a Richard.
12.30 Ens dirigim cap a l'eixida, i com veiem tanta gent, decidim fer una recteta mes, i possar-nos a l'eixida. Una vegada possats, sols ens quedava una hora d'espera i nerviosisme.
13.30 Comença la Marató Monegros 2012, al menys per als de davant, jà que nosaltres encara tardariem 8 minuts en passar per baix de l'arc d'eixida.
13.40/19.47
La marató va començar amb tranquilitat i algun que altre embotellament, però es una cosa normal, ja que penseu que erem casi 5000 ciclistes, i vullgues o no, passar tots pel mateix lloc, es dificil.
Una vegada eixim del poble de Sariñena, ens porten per camins de terra, i com no havia plogut, comença a fer-se un nuvol de pols, que ens va acompanyar al 80% de la marató.
Primers 10 km, i el ritme un poc mes lento del que nosaltres voliem, però tampoc podiem fer res, així que en ho agafem amb tranquilitat i seguim amb el mateix ritme.
No portariem ni 12 km, quan veiem una caiguda, i la veritat per la careta que feia la xica, ens va pegar un baixò a tots de por.
Al km 16, la primera pujada del dia, i quina pujadeta, durant 6 llargs km, no parem de pujar, així que comença a fer acte de presencia el cansanci, i el pensament de: si no portem 20 km i ja estem així, acabarem? pensament que va desapareixer al moment que tornem a planejar.
Primer avituallament, mes gent que a la guerra, que fem? seguim? val, com anem be d'aigua i de barretes, així que no parem i seguim.
Fins el segon avituallament al km 53, portarem un ritme prou bo, de fet pujarem la mitja de 16, fins 22.50, i ens trobavem prou be.
2º avituallament, decidim parar, ja que l'aigua estava calenta i ens quedava poca, i tambe aprofitem per agafar algo solit, com unes pastetes de poma i un plàtan. Continuem amb la nostra marxa, i la veritat que ens va costar molt però molt tornar a agafar el ritme que portavem, així que ens conformen i decidim portar un ritme mes tranquilet.
A partir d'ara, sabiem que ja venia la pujada mes llarga de tota la marató, en concret casi 15 km, però no esperavem que fora tan cremaora, pla, pujada curta però intensa, pla, pujada, un trenca-cames de por, i la veritat que això i que es veu que l'avituallament no ens va sentar molt be, i ho passarem mal, però com diu la dita "Tot el que puja, te que baixar, no?", així que agafem la baixada, amb tranquilitat, i aprofitarem per descansar una mica, ja que ens feia falta, i perque sabiem que després venia una altra pujada, mes curta que aquesta, però mes intensa.
Km 83, sabiem que aci, ja haviem fet les dos pujades mes importants de la marató i que a partir d'ara era pla, exceptuant un parell de "taxes", així que ja teniem el mes dificil passat.
Km 86, primera de les dos "Taxes" que ens quedaven, cami pedregós, amb prou inclinaciò i amb una distancia de 2.6 km. La passem millor del que ens pensavem, i afrontem la que ens pensavem que era la ultima pujada.
Km 90, comença a fer acte de presencia la pluja, i la veritat que ens va vindre molt be, ja que ens va llevar de damunt una mica de pols, i ens va donar un poc de forces.
Km 92, segona pujada, un pelet mes llarga que la d'abans, però igual d'inclinació, aicí que ja esgotem al màxim les forces, i la fem amb bon ritme. A esta altura de la marató, no ens esperavem estar tant be, com estavem, i sort que estavem així, perque al km 105 ens ficaren una última pujada, de poc mes 1.5km, però que a molts els va fer baixar de la bici, sort que nosaltres portavem un poc de forces a la retaguardia, i foren les que gastarem aci.
Després d'aquesta última pujada, ja enfilarem  amb moltissima gana la recta final i ja sols ens separava de meta uns insignificants 10 kms.
km 116 Girem cap a l'esquerra, i ja comencem a vore gent al costats del camí, curva a dretes i taxannnnnnn, veien el que estavem esperant durant 116 km, l'arc de la META. i just al costat de la meta, el meu germà amb la camera de fotos per inmortalitzar el millor moment del dia.

Abraçada molt emotiva dels dos participants i fotos.
Posicions finals 2097 i 2098 
Posicions categoria: 987 i 988
Temps total: 6h 06
Temps net: 5h 59 minuts 28 segons.
 A  la ruta de huí hem fet un total de 116.61 kms(dels quals 54.76 han sigut cap amunt),  amb una altura màxima de 607 msnm, amb un desnivell acumulat de 1338,70 mts, i un desnivell màxim del 12,14%.  i un temps total de 5h59m i 28 segons
Si vols el track de la ruta, fes click aci.
Track GPS
Els assistents a la marató.
Jose Llinares "Moreno"
i
Alex De la calle.
La gràfica de la ruta.

Gràcies i fins la propera ruta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario